Persoonlijk

Therapie Alkmaar

Barbra van Pommeren

Ik ben Barbra van Pommeren (1973). Met mijn partner en twee opgroeiende puberzoons sta ik volop in het leven.


Achtergrond
Na afronding van mijn HBO opleiding Marketing en Communicatie ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven en binnen de (semi)overheid, in diverse leidinggevende functies.


Inspiratie
Van jongs af aan had ik al interesse in psychologie en tot op de dag van vandaag inspireert en boeit mij ons menszijn. Vooral onze veerkracht. Wat we meemaken daar hebben we niet altijd invloed op, maar wel hoe we hiermee om gaan.

Daarnaast intrigeert me ons verandervermogen: we leven -onbewust- voort op ingesleten patronen (in denken, voelen en handelen). Als deze in de weg gaan staan, wil je die doorbreken. Vaak kun je dat zelf en soms is het fijn als iemand je daarbij helpt.


Eigen ervaring
Zelf heb ik ervaren hoe waardevol het is om ondersteuning te krijgen als iets in jouzelf je belemmert in groei of autonomie. Het verkrijgen van inzichten en het kunnen toepassen van handreikingen hebben mij toen enorm geïnspireerd.

Mijn interesse in psychologie groeide hierdoor uit in het willen helpen van mensen, met als doel dat zij zelf weer verder kunnen. En dus schoolde ik me om.

Praktijk sinds 2012

Ik heb de studie Integratieve psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie gevolgd en ben in 2012 gestart met mijn praktijk.

Sindsdien zet scholing zich voort: ik volgde onder meer opleidingen in EFT relatietherapie (Emotionally Focused Therapy) en traumaverwerking met EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

De kracht en het positieve effect van EMDR fascineerde me, waardoor ik me verder specialiseerde in EMDR-i (integratieve EMDR).

Dagelijks ervaren mijn cliënten de kracht en het positieve effect van psychotherapie, relatietherapie en coaching.


Maatwerk
In jarenlange praktijk ervaring heb ik bemerkt dat er veel overeenkomsten zijn in de last die we als mens kunnen ervaren. Of dit nou om jou als individu gaat, of om jullie samen in de relatie.

Het verschil wordt gemaakt door wie jij als persoon bent: Met al je sterke kanten en je kwetsbaarheden. Met je levenservaring en je wijsheid. En hoe jij of jullie met moeilijkheden omgaan. De (relatie)therapie of coaching is daarom afgestemd op jou of jullie. Je krijgt maatwerk.


Aanpak
Ik ben respectvol in het contact, open, doortastend en zonder oordeel. Waar het kan met een vleugje humor, omdat dit relativeert en ontlaadt. In alle openheid kun je praten over jezelf en in alle veiligheid kun je werken aan jezelf. Alles met vertrouwelijk karakter.

Mijn kennis, vaardigheden en ervaring én een scala aan methodieken, zet ik in om jou of jullie te helpen. Zodat jij of jullie zelf weer verder kunnen.

Barbra van Pommeren
Therapeut Alkmaar

Neem contact op