Relatietherapie Alkmaar

Relatietherapie Alkmaar - Relatietherapeut Barbra

Relatietherapie regio Alkmaar

Soms is een beetje hulp nodig om elkaar weer te begrijpen, lief te hebben en verbondenheid te hervinden.

Ben je op zoek naar relatietherapie in de regio Alkmaar?
Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Ik zie koppels uit de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo en Bergen voor relatietherapie.


Sterk verbonden liefdespartners
Elke relatie kent lastige fasen, ruzies en onenigheid. Sterk verbonden liefdespartners kunnen hier goed mee omgaan.

De partners luisteren écht naar elkaar, hebben begrip voor elkaar en durven hun emoties en behoeften bij elkaar te uiten. Ze zijn (emotioneel) toegankelijk voor elkaar en kunnen vanuit verbondenheid constructief met moeilijkheden omgaan.


Negatieve patronen

Wanneer dit niet meer lukt ontstaan er negatieve patronen in de relatie. Stellen zien dit zelf vaak niet, maar ervaren wél de last ervan. Is dit ook bij jullie het geval?

Je begrijpt elkaar niet meer. Je krijgt ruzie over grote dingen en onbenulligheden. Je voelt je onbegrepen, eenzaam, boos, gekwetst, geïrriteerd, verdrietig of niet serieus genomen.

Steeds weer worden er oude koeien uit de sloot gehaald of houd je partner (te) weinig rekening met je.
De (emotionele) afstand tussen jullie vergroot, waarop je beiden (op je eigen manier) reageert. Communiceren wordt vaak moeizaam en intimiteit neemt af. Raken jullie moegestreden?

Ik kan jullie hierbij helpen.


Hoe uit jij je?
Boosheid, kritiek, verwijten: het zijn noodkreten om door te dringen tot onze partner, om contact te maken en de verbinding te herstellen die we dreigen te verliezen.

Zwijgen, je verdedigen, weglopen, of je verstoppen achter rationele uitleg: het zijn allemaal pogingen om te voorkomen dat de ruzie uit de hand loopt en dat je je partner verliest.


Een wond in de relatie
Soms gebeuren er dingen die diepe sporen nalaten in de relatie. Je dacht wellicht dat jullie dit nooit zou overkomen maar alles wankelt nu: jij, je partner en jullie relatie. Emoties en gedachten spelen steeds weer op.

Het vertrouwen in je partner is misschien beschadigd. Willen jullie samen de kwetsuren overwinnen, maar weten jullie niet goed hoe? Ik kan jullie hierbij helpen.


Relatietherapie voor:

– Het hervinden van verbondenheid
– Verwerken van pijnplekken
– Partnercommunicatie
– Het herkennen en doorbreken van negatieve, ingesleten patronen in de relatie
– Het onderzoeken van de levensvatbaarheid van de relatie

Relatieproblematiek:
– Communicatieproblemen
– Affaire
– Ontrouw
– Jaloezie
– Broer-zus verhouding of ‘maatjes’ relatie
– Vertwijfeling over de levensvatbaarheid van de relatie
– Terugkerende ruzies en conflicten
– Bindings- en verlatingsangst
– Intimiteitsproblemen


Als de koek op is

Ik ga het niet mooier maken dan het is. Soms is er teveel gebeurd en is de verwijdering zo groot dat een relatiebreuk onvermijdelijk is. Het is belangrijk dat jullie de relatie dan op een goede manier beëindigen.

Als jullie kinderen hebben ontstaat er een nieuwe omgangsvorm; als ouders is het van belang om samen goede afspraken te maken en respectvol met elkaar om te gaan. Ook daar kan ik jullie bij helpen.


Aan de slag!
Het is belangrijk dat je in alle openheid kunt praten over jezelf en samen in alle veiligheid kunt werken aan je relatie. Daar zorgen we met elkaar voor. We gaan respectvol met elkaar om.

Ik ben zonder oordeel; niemand krijgt de schuld en ik trek geen partij. Ik richt me op de verbinding die er eens was en de dynamiek van ingesleten patronen in jullie relatie. Zodat jullie elkaar (weer) leren begrijpen en hier anders mee om kunnen gaan.

EFT Relatietherapie – Emotionally Focused Therapy

Ik help jullie met EFT (Emotionally Focused Therapy). EFT is een bewezen succesvolle aanpak met weinig kans op terugval. EFT richt zich op (emotionele) verbinding en geborgenheid.

Ik help jullie om de patronen waarin jullie gevangen zijn geraakt te zien en te doorbreken. Je leert je eigen en elkaars gevoelens en behoeften te begrijpen waardoor je weer bereikbaar voor elkaar wordt.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust even contact met mij op.

Barbra

Neem contact op




Veelgestelde vragen

Met welke relatieproblematiek kunnen we bij jou terecht?
Ik zie koppels met Communicatieproblemen, affaire en ontrouw, jaloezie, broer-zus verhouding, terugkerende ruzies en conflicten, bindings- en verlatingsangst, intimiteitsproblemen.
Relatietherapie Alkmaar >>

Wat voor soort relatietherapie bied je aan?
Ik help jullie met EFT (Emotionally Focused Therapy). EFT is een bewezen succesvolle aanpak met weinig kans op terugval. EFT richt zich op (emotionele) verbinding en geborgenheid.

Waar zit je praktijk?
Mijn praktijk zit aan de Berenkoog in Alkmaar. Hier ontvang ik veel koppels uit Alkmaar, Heerhugowaard, Broek op Langedijk, Bergen NH, Heiloo en verder.
Meer over relatietherapie bij Barbra >>